Community Forums Archive

Go Back

Subject: Noise when recording on Audio Studio 10 and SF 11
Posted by: Sedona Ranger
Date: 8/5/2016 9:41:24 PM

I recently installed both Audio Studio 10 and Sound Forge in my iMac, and now I get very loud background noise in both programs. The iMac is running Windows 10.

Both programs are still running without problem on my Gateway PC with Windows 7. It makes no difference if the input is set low. I am puzzled---this would make sense if the Mac was super noisy, and was picking up its own noise. This is my first Mac.

Anyone have an idea?

Subject: RE: Noise when recording on Audio Studio 10 and SF 11
Reply by: musicvid10
Date: 8/6/2016 11:17:00 AM

Whatever is going on, it is happening upstream of Vegas. Wrong inputs, improper input levels, or AGC are all possibilities, but no one can know without seeing your setup.

Subject: RE: Noise when recording on Audio Studio 10 and SF 11
Reply by: Sedona Ranger
Date: 8/7/2016 11:43:44 AM

Thank you for your response. The problem has changed from a noisy signal to no almost signal at all.
When I play a song on Acid Studio 8, and try to record it, Sound Forge Audio Studio 10 gets only an extremely weak signal---not usable. If I try to record a youtube song off the internet---the same thing happens.
Before, I was getting a normal level signal with a LOT of white noise on both Sound forge Pro 11 and Audio Studio 10.
I have tried this using the internal speakers and the headphone jack on the Mac and the problem is there in both cases.
I have the same three programs running on my old Gateway PC. Everything works normally on the Gateway. Input and output settings are the same on both computers.
I have looked high and low repeatedly for sound input/output settings to tweak---there is very little to adjust, and nothing works.
I wonder if the Mac 'sandbox' is killing the signal somehow. But really since the symptoms changed, I suspect a hardware problem. If that's true, I'm done with the Mac.

thanks for your help...


Subject: RE: Noise when recording on Audio Studio 10 and SF 11
Reply by: rraud
Date: 8/7/2016 1:12:23 PM

Though is kind of off-topic, maybe try posting this on the SCS Vegas pro video forum, There are some very knowledgeable Mac users over there who may have suggestions. JohnnyRoy comes to mind.

Subject: RE: Noise when recording on Audio Studio 10 and SF 11
Reply by: Sedona Ranger
Date: 8/7/2016 10:25:35 PM

Thanks for the suggestion---I'll give it a try....

Go Back